Ramingsmogelijkheden (1)

Kan ik ook buitenlandse projecten berekenen

Met de kostencalculator kunnen ook ramingen gemaakt worden voor buitenlandse drinkwater projecten. De kosten worden daarvoor wel eerst in de tool geraamd met als resultaat Nederlandse prijshoogtes. Met een speciaal buitenland sjabloon worden deze kosten “vertaald” naar de meest waarschijnlijke kosten in het buitenland. De vertaling gebeurd op basis van verschillen in materiaalkosten, uurlonen en efficiëntie qua uitvoering.

Deelname & licentie (3)

Hoe kan ik deelnemen aan de kostenstandaard?

Voor waterbedrijven in Nederland maar ook bijvoorbeeld België is het mogelijk om deel te nemen aan de Community of Practice kostenstandaard drinkwater. De licentiekosten bedragen 0,007% van de omzet drinkwater. Bij nieuwe deelnemers is een eenmalig instaptarief ter hoogte van 1 jaar extra licentiekosten van toepassing voor reeds gemaakte ontwikkelingskosten. Een verzoek tot deelname graag richten aan marcel.bakker@rhdhv.com

Hoeveel bedragen de licentiekosten?

De licentiekosten voor een bedrijf bedragen 0,007% van de omzet drinkwater. Bij nieuwe deelnemers is een eenmalig instaptarief ter hoogte van 1 jaar extra licentiekosten van toepassing voor reeds gemaakte ontwikkelingskosten.

Inlogcode aanvragen

Met een mail naar marcel.bakker@rhdhv.com kunt u een inlogcode aanvragen indien uw bedrijf reeds een licentie heeft voor gebruik van de CoP kostenstandaard drinkwater.
Voor niet deelnemers die geïnteresseerd zijn in de kostenramingstool kan een tijdelijke inlogcode aangevraagd worden via dezelfde link.

Doelgroep (1)

Voor wie en waarvoor is de kostencalculator drinkwater bedoeld?

De ramingstool is bedoeld om in de planfase/systeemkeuze niveau de drinkwater zuiveringsprocessen en transportleidingsystemen te ramen. In de planfase zijn nog veel strategische keuzes te maken met een grote kosteninvloed. Met de kostencalculator drinkwater kunnen snel en voldoende nauwkeurig kosten geraamd worden. De bandbreedte ligt binnen de +/-20 tot 30% afhankelijk van het aantal en soort processen.

Gebruik (1)

Waar kan ik een handleiding vinden voor de kostencalculator?

Klik in het menu boven in de zwarte balk op “Kostencalculator”. Klik onderaan op “handleiding” om deze te downloaden.


> 500
Gebruikers bij kostenstandaard.nl
17.850
ton CO2 emissie bespaard
3.426
geraamde projecten
“Al in de planfase goed en snel ramen met de kostencalculator”