Nieuwe KSDW 2.0

Kostenstandaard drinkwater nieuwe versie 2.0 (KSDW 2.0)

Per 24 juli 2023 is de vernieuwde kostenstandaard drinkwater (KSDW 2.0) beschikbaar gemaakt. De keuze om de KSDW 2.0 op een nieuw software platform te bouwen is gemaakt omdat, ten eerste meegegaan moet worden met upgrades van de provider om de applicatie naar behoren en veilig te laten werken en ten tweede omdat op deze manier de applicatie voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen.

Automatische overgang

Na uitgebreid testen is in het weekend van 23 juli 2023 de vernieuwde kostencalculator drinkwater in gebruik genomen.

Deze overgang ging voor de gebruikers automatisch. Dit betekent dat alle projecten meegenomen zijn naar de vernieuwde KSDW 2.0 en dat vanaf dat moment de nieuwe interface en nieuwe mogelijkheden zichtbaar werden.

Instructievideo’s

De nieuwe software heeft een nieuwe look and feel maar heel veel zaken zijn nog herkenbaar wanneer men met de oude versie gewerkt heeft.

De instructievideo’s  zijn te vinden op Instructie video – RHDHV | RHDHV (kostenstandaard.nl)( per item video 2.2 t/m 2.6 ).

 

Back-up

Alle projecten worden gekopieerd naar de nieuwe versie. We gaan ervan uit dat de overgang vlekkeloos verloopt.

Mocht dat onverhoopt niet overal lukken, dan kunnen wij nog een half jaar terugvallen op het oude systeem.

Dit oude systeem kan na dit weekend alleen via ons bereikt worden.

Ramingen

Door aanpassingen in de kostenfuncties (nieuwe data en indexering) kunnen de CAPEX en OPEX kosten van bestaande projecten wijzigen in de nieuwe versie.

Feedback

Het gebruik van KSDW 2.0 kan leiden tot op- en aanmerkingen/ verbeterpunten. Graag ontvangen wij jullie opmerkingen over de nieuwe interface en eventuele onvolkomenheden.

Deze kunnen gestuurd worden naar het email adres waarop ook prijsinformatie van projecten aangeleverd kan worden namelijk Prijsinfo.Water@rhdhv.com.

 


> 500
Gebruikers bij kostenstandaard.nl
17.850
ton CO2 emissie bespaard
3.426
geraamde projecten
“Al in de planfase goed en snel ramen met de kostencalculator”