Themamiddag 2010 “Kosten en Strategische afweging”

Dit bericht is geplaatst in Themamiddagen op door .

De themamiddag is de 5de in de rij die startte in 2006. Het thema 2010 was ‘Kosten en strategische afwegingen’. Emile Cornelissen (KWR) gaf mede namens zijn collega’s Jan Post en Hans Huiting een overzicht van de mogelijkheden van inzet van een kostentool om interessante innovaties te verkennen en nieuwe technologie te optimaliseren. Link naar presentatie.

Jos Dusseldorp (student TUD) heeft voor Ministerie van VROM kosten geraamd van de investeringen die nodig zijn om de drinkwatervoorziening van Bonaire, Sint Eustatius en Saba op een hoger plan te brengen als genoemde eilanden worden omgevormd tot e>en Nederlandse gemeente. Ook filosofeerde hij over de opties van kostentoerekening. Link naar presentatie.

Martijn Groenendijk lichtte toe dat de kostentool binnen Brabant Water mede gebruikt wordt voor de keuze tussen grootschalig renoveren dan wel nieuwbouw. Ook gaf hij zijn visie op hoe het ingenieursbureau van Brabant Water de opgave georganiseerd krijgt om binnen 8 jaar onthardingen te realiseren op 7 waterproductielocaties. Link naar presentatie.

Marcel Bakker demonstreerde een nieuwe module in de kostentool om relatief eenvoudig de kostencalculaties te vertalen naar buitenlandse omstandigheden. Dit sjabloon is hier te downloaden. Link naar presentatie.

Onder het genot van een borreltje en een hapje konden de deelnemers napraten over de presentaties en kennis en ervaringen delen. De aanwezigen waren enthousiast over de interessante middag. Bij het afscheid was er een duurzaam presentje in de vorm van een nietloze nietmachine welke op zichzelf weer gemaakt was van gerecycled materiaal.

Marcel Bakker
Adviseur Water Treatment DHV

> 500
Gebruikers bij kostenstandaard.nl
17.850
ton CO2 emissie bespaard
3.426
geraamde projecten
“Al in de planfase goed en snel ramen met de kostencalculator”