Themamiddag 2011 “Wat kost innovatie?”

Dit bericht is geplaatst in Themamiddagen op door .

De 6e themamiddag van de Community of Practise drinkwaterbedrijven zit erop! Velen waren lovend over de interessante presentaties met als rode lijn innovatie. Jos Peters leidde de middag in door alle sprekers de revue te laten passeren en de verbindende elementen tussen hen te benadrukken.

Als eerste trapte af Aleid Diepenveen (NWP). Zij ging in op het aspect durven innoveren en de bereidheid van bedrijven om risico’s hiervoor te nemen. Ook gaf ze aan hoe het NWP hierin faciliteert en dat vooral bij samenwerking van verschillende partijen innovaties ontstaan.

Cor Merks (PWN) toonde via een flitsende film aan dat dochtermaatschappij PWN Technologies flink aan de weg timmert met hun laatste innovatie op het gebied van keramische membranen. De getoonde film is te bekijken op de site van PWN Technologies. Na de pauze volgde een korte bonus welke niet op het programma stond. Marcel Bakker toonde online de kostencalculatie tool voor degene die het mogelijk nog niet gezien had. Tevens gaf Marcel aan dat dit jaar DHV bij elk bedrijf persoonlijk langs komt om “in house” training te geven en tevens data van gerealiseerde projecten op te halen.

Hierna nam Jan Post ( KWR ) het stokje over. Hij liet zien dat oude robuuste technieken zoals ionenwisselaar interessant kunnen worden als ontharder wanneer een deelprobleem opgelost wordt ( zoals afvoer regenerant). Een onderzoeker moet soms tegen bestaande stromingen in bewegen om op een innovatie te stuiten aldus Jan.

Als laatste spreker kwam Andreas Giesen (DHV) aan het woord. In zijn presentatie gaf hij aan wat er allemaal te verwachten is op het pad van innoveren. Ook van Andreas was de conclusie “samen komen we verder”. Hierna werd er afgesloten en onder het genot van een borreltje en hapje werden ervaringen uitgewisseld tussen de aanwezigen. Welbeschouwd weer een geslaagde kostenmiddag!

> 500
Gebruikers bij kostenstandaard.nl
17.850
ton CO2 emissie bespaard
3.426
geraamde projecten
“Al in de planfase goed en snel ramen met de kostencalculator”